Start
Club
Club
Club
Club
Wedstrijd
Wedstrijd
Wedstrijd
Reglement
Reglement
Reglement
Reglement
Reglement
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Vis
Sponsors
Links
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Vistips
Club
Club
Club

Vistips: materiaal

DE BICKEVISSERS

Vistips en trucs

MATERIAALTIPS


Het kan wel eens gebeuren dat er iemand of U zelf op een hengeldeel gaat staan, met gevolg breuk en op z'n minst wat scheurtjes er in. Het is te repareren. Lijm de scheurtjes eerst met wat seconden lijm schuif dan over de scheurtjes een stukje krimpkous met een diameter ongeveer 1 a 2 mm groter dan het hengeldeel, verwarm het met een haardroger en de krimpkous zal zich probleemloos aan het hengeldeel vastkrimpen en is dan weer goed te gebruiken.


Maak na iedere visdag je hengelspullen goed schoon, en doe een beetje vaseline op het insteek of oversteek gedeelte van de hengel. Bij regen merk je eerst goed wat het betekent om een hengel niet uit elkaar te krijgen.


Het gebruik van onderlijnen is vaak ter discussie gesteld, zeker wanneer er erg veel vis gevangen wordt, wordt er vaak zonder onderlijn gevist. Ondanks dat het bekend is dat elke schakel in de lijn de zwakste kan zijn, is het toch aan te raden om te vissen met een onderlijn. Die ene vis die je misschien verspeelt wordt ruimschoots goed gemaakt door het feit dat je nu een paar seconden later door kan vissen op precies dezelfde wijze als voor de lijnbreuk.


Gewicht aan het leefnet doe je aan de binnenkant van het net, als je het aan de buitenkant doet kan het vast gaan zitten aan stenen of andere obstakels aan de bodem en trek je het net kapot.


Een gebruikt leefnet thuis met schoon water uitspoelen. Je kan ook een hogedrukspuit gebruiken, dit gaat uitstekend. Je kan het leefnet ook in een grote bak leggen, doe er waspoeder over en giet er lauwwarm water op. een nachtje laten intrekken, uitspoelen met zuiver water en je leefnet is weer als nieuw.


Meet de lengte van de hengel die je aankoopt. Vaak sta je verbaast te kijken van het verschil met de aanduiding op de hengel.


Lood je dobber zo uit: de dikke loodjes boven op het lijntje en de kleine loodjes onderaan. Zo zal de vis minder weerstand voelen. Wel de loodjes goed verdelen op het lijntje.

Welk type lood men ook aan de lijn zet, altijd zal de lijn op een bepaalde plaats en in bepaalde mate worden samengeperst. Wanneer men dat lood al dan niet met opzet verschuift, zal het de lijn beschadigen. Dat komt de sterkte van de lijn niet ten goede. Een trucje is dat men met speeksel, tussen de vingers of gewoon even tussen de lippen, de lijn bevochtigt en dan het loodje pas aandrukken


Heel veel vissers winden de vislijn veel te strak om hun tuigenrekje. Daardoor wordt de lijn constant uitgerekt, zodat op den duur de rek er uit is Daarom is het verstandig om de lijn vooral niet te strak op te winden en door het lusje aan het uiteinde van de lijn een elastiekje te doen. Dat elastiekje kun je dan vastzetten op het uiteinde van het tuigenrekje.


Als je een schepnet koopt, vraag er dan eentje van hard gevochten nylon. De haak blijft er nooit in vasthangen.


Dobbers zijn uiterst kwetsbaar. Controleer ze regelmatig op barstjes en krasjes. Een flesje nagellak in de visbak biedt dan uitkomst.